Σε νέα Λαϊκή Συνέλευση προχωρά σήμερα (7μ.μ) η Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Αιγείρας, καλώντας να παραστούν όσοι ενδιαφέρονται για την υγεία τους, το μέλλον της περιοχής και των παιδιών τους. Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νομού Αιγείρας, οι συμμετέχοντες, θα εξετάσουν νέες κινητοποιήσεις, επιμένοντας ότι ο ΧΥΤΑ μολύνει επικίνδυνα (έκθεση Πανεπιστημίου Πατρών), είναι υπερκορεσμένος, κινδυνεύει με κατάρρευση και οι μετρήσεις δείχνουν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Συνεχίζουν να καταγγέλλουν μεθόδευση της δημοτικής αρχής και συνέχιση «του εγκλήματος», ενώ δείχνουν πρόθυμοι να κινηθούν δικαστικά, παρότι είναι δρόμος αργός και βασανιστικός. Κατηγορούν για «αυταρχισμό» το κράτος και την αστυνομία, ενώ για τα έργα που εκτελεί ο δήμος στον ΧΥΤΑ, δεν βρίσκουν κάτι το αποτελεσματικό, φοβούμενοι ότι θ’ ανοίξει δεύτερο κύτταρο, χωρίς άδεια λειτουργίας, προαναγγέλλοντας αγώνα, με νέα ορμή και μεγαλύτερη ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τριαντάφυλλος Οικονόμου, μόλις προχθές αποκάλυψε ότι η δεξαμενή υπερχείλισης είναι πάλι μισογεμάτη ενώ είχε σχεδόν αδειάσει, αλλά με τη βροχή να καταλήγουν στο κύτταρο, ενώ κάτω από τον Βιολογικό σχηματίζεται πάλι λίμνη με απόβλητα . Επίσης, στο φρεάτιο συνεχίζει να τρέχει , σαν «πηγή δηλητηρίου» στο λαγκάδι, ενώ σκουπίδια κυλάνε στην πλαγιά, εκεί που θα έπρεπε να έχει δενδροφυτευθεί.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης