Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τον άγνωστο ο οποίος εδώ και έναν χρόνο δολοφονεί σκύλους πυροβολώντας τους στο κεφάλι, στην περιοχή της Ραφήνας. Η αρχή έγινε τον Μάρτιο του 2015, όταν και βρέθηκαν δολοφονημένοι δύο σκύλοι, χωρίς ωστόσο να υπάρξει άμεση συνέχεια με παρόμοια περιστατικά, με αποτέλεσμα να θεωρηθούν αυτά μεμονωμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο αργότερα, ωστόσο, σημειώθηκαν νέα κρούσματα με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα όσοι ασχολούνται με το καταφύγιο σκύλων της περιοχής να είναι έντονα θορυβημένοι.

Το zougla.gr βρέθηκε στο καταφύγιο της Ραφήνας, συνομίλησε με τον υπεύθυνο του Δημοτικού Κυνοκομείου Ραφήνας – Πικερμίου κ. Παπαντωνίου, μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας – Πικερμίου «Πήγασος» και εθελοντές και κατέγραψε τις καταγγελίες τους και τις εκκλήσεις τους για κινητοποίηση των αρχών, ώστε να εντοπισθεί ο δράστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεστραμμένη προτίμηση του αγνώστου προς τους σκύλους που βρίσκονται εκτός του καταφυγίου και γύρω από αυτό, καθιστά εξαιρετικά επίφοβη την ζωή των τριών σκύλων που ζουν ακόμα εκεί και τους οποίους οι άνθρωποι του Δημοτικού Κυνοκομείου φροντίζουν προσωρινά εκτός του περιφραγμένου χώρου, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους στις εγκαταστάσεις λόγω υπερπληρότητας.


Το πόρισμα της κτηνιάτρου που εξέτασε τα νεκρά ζώα

Επίσης απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει είτε υιοθετώντας, είτε φιλοξενώντας προσωρινά ένα από τα τρία ζώα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός των εγκαταστάσεων του Κυνοκομείου, ώστε να μην προστεθούν και αυτά στη λίστα των θυμάτων του, ενώ δίδεται και αμοιβή σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του από την αστυνομία.


Ο χώρος γύρω από το Κυνοκομείο είναι γεμάτος φυσίγγια




*Όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει φιλοξενία ή να υιοθετήσει κάποιον από τους σκύλους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ή κάποιο άλλο σκυλάκι που φιλοξενείται στο Κυνοκομείο Ραφήνας – Πικερμίου, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6934396816 και 6976023115

Δείτε το Βίντεο: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης