Κανείς δεν πίστευε ότι οι απειλές που φέρονται να ξεστομίστηκαν το πρωί της Τρίτης από έναν 56χρονο στα Χάνια Τριποταμιάς της Αρκαδίας θα μπορούσαν να γίνουν πράξη.

O Μαρίνης Μακρής, 42 ετών, έπεσε νεκρός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις σφαίρες συγχωριανού του, σε συμπλοκή που έγινε κοντά στη γέφυρα των Άσπρων Σπιτιών στον ποταμό Αλφειό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση πάντα τις πρώτες πληροφορίες, ο φερόμενος 56χρονος δράστης ακολούθησε τον 42χρονο που οδηγούσε το μηχανάκι του, τον χτύπησε από πίσω και στη συνέχεια ήλθαν στα χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίχνη από αίμα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του δράστη μαρτυρούν στοιχεία που ερευνούν οι Αρχές.

Ο 42χρονος βρέθηκε πυροβολημένος πιθανότατα από κυνηγετικό όπλο και ξεψύχησε δίπλα στον πατέρα του και σε συγχωριανούς του.

Θύμα και δράστης, συγχωριανοί από τα Χάνια της Τριποταμιάς Αρκαδίας, ήταν γνωστοί στην περιοχή των Άσπρων Σπιτιών και στους κατοίκους.

Ο 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται να σκότωσε εν ψυχρώ τον 42χρονο, το πρωί της Τρίτης είχε διαπληκτιστεί σε έντονους τόνους μαζί του, στα αγροκτήματά τους στα Χάνια, παρουσία του αδελφού του θύματος. «Μη τσακώνεστε» τους είχε πει ο αδερφός του.

«Μυρίζεις λιβάνι σήμερα…» ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε ο 56χρονος στο θύμα, κλείνοντας εκείνη την ώρα τη λεκτική διαμάχη. Όμως, τότε ξεκινούσαν όλα. Ο 42χρονος μαζί με τον πατέρα του και τον αδελφό του ξεκίνησαν για τα χωράφια τους για να «μπαλιάσουν» το τριφύλλι, προς τη γέφυρα του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια. Ο 42χρονος προπορευόταν σε μικρή απόσταση από τον αδελφό και τον πατέρα του, όταν τους δύο τελευταίους προσπέρασε ο φερόμενος ως δράστης με ταχύτητα οδηγώντας ένα λευκό Peugeot 306.

Δύο μέτρα πριν ο 42χρονος στρίψει από τον κεντρικό δρόμο για το χωράφι του, ο 56χρονος τον χτύπησε από πίσω, κάνοντάς τον να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από το μηχανάκι του στα βάτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Στη συνέχεια, ο 56χρονος, κρατώντας ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, φέρεται να πήγε πίσω από τον 42χρονο που προσπάθησε να σηκωθεί. Τον πυροβόλησε και το ένα βόλι τον βρήκε στο μπράτσο διαλύοντάς το και το άλλο στην ωμοπλάτη και την καρδιά.

Ο 42χρονος έπεσε αιμόφυρτος πάνω στα βάτα, ενώ αμέσως μετά εξαφανίστηκε από το σημείο ο δράστης – πριν φτάσουν εκεί ο πατέρας και ο αδελφός του θύματος.

Με ματωμένα ρούχα, οι δύο άνδρες απελπισμένοι καλούσαν σε βοήθεια. Στην αρχική κλήση προς το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική που έκαναν περίοικοι που έφθασαν στο σημείο, μίλησαν για τροχαίο.

Ο Μαρίνης Μακρής εργαζόταν σε καφέ και κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο και την Αθήνα. Τους τελευταίους μήνες, η κρίση τού στέρησε το μεροκάματο και τον έκανε να επιστρέψει πίσω στο χωριό του στα Χάνια της Τριποταμιάς. Όμως, αυτό έμελλε να φουντώσει μια παλιά κόντρα, όπως λένε οι συγχωριανοί και φίλοι της οικογένειας, που αφορούσε σε κτηματικές διαφορές.



Η παράδοση του δράστη – Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο δράστης παραδόθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, αφού προηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβάσεις συγγενών του και αφού επικοινώνησε με τις Αρχές. Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ενώ αργότερα το απόγευμα οδηγήθηκε στον χώρο όπου είχε πετάξει το όπλο που χρησιμοποίησε σε κοντινή απόσταση από το σημείο του φονικού.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.

Πηγή:ilialive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης