Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο δράστες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 42χρονου έξω από νυχτερινό κέντρο στη Ραφήνα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορούμενοι -ένας άνδρας ξένης καταγωγής και ένας ελληνικής- είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ

Ο 42χρονος διασκέδαζε μαζί με φίλους του στο ίδιο μαγαζί με τους δράστες της δολοφονίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, θύμα και δράστης σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια όταν στην τουαλέτα του μαγαζιού ο ένας ακούμπησε τον ώμο του άλλου. Η διένεξη δεν πήρε διαστάσεις, καθώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το περιστατικό θεωρήθηκε άνευ σημασίας.

Όμως, έπειτα οι δύο δράστες περίμεναν στο διπλανό στενάκι τον 42χρονο να φύγει από το νυχτερινό μαγαζί και του επιτέθηκαν. Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων προκλήθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ακατάσχετη αιμορραγία.

Το θύμα, μάλιστα, ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν σε κανένα ερέθισμα. Άνθρωποι που τον γνώριζαν ανέφεραν πως από τα σημάδια που άφησαν τα χτυπήματα στο πρόσωπό του δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι ήταν αυτός.

Για το περιστατικό, στις 02:05 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και στις 03:10 βρισκόταν ήδη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Εκεί, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε στη διασωλήνωσή του. Παρ’ όλη όμως την προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε στα τραύματά του. 

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραδεχθεί πως υπήρξε συμπλοκή με το θύμα, φέρονται όμως να αρνούνται ότι τον χτύπησαν μέχρι θανάτου και υποστηρίζουν ότι ο 42χρονος ξεκίνησε να τους επιτίθεται. «Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε» είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς, ενώ ο ένας φέρεται να έχει καταθέσει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα αναπτύξουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς στην απολογία τους, και στη συνέχεια ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα τους κρίνουν προφυλακιστέους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης