Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας έλαβε ο 54χρονος άνδρας που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη πρώην σύζυγό του, Νεκταρία. Τα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά και μετά από τη φροντίδα των γιατρών είναι πλέον υγιής και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Σάββατο βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας η δικογραφία με όλα τα στοιχεία της άγριας δολοφονίας σε βάρος της 48χρονης Νεκταρίας. Μάλιστα, ο εισαγγελέας άσκησε στον 54χρονο ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο ίδιος, μετά από αναβολή που ζήτησε, θα οδηγηθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τα τέσσερα παιδιά της άτυχης Νεκταρίας και οι συγγενείς της, ζήτησαν να αναλάβει την εκπροσώπηση της ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του: «Αμέσως μετά την τέλεση του ιδεχθούς εγκλήματος στην Ιεράπετρα επικοινώνησε μαζί μου η μεγάλη κόρη της θανούσης και άλλοι συγγενείς της, προκειμένου να αναλάβω την εκπροσώπηση της οικογένειας του θύματος. Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε μια ακόμα Δολοφονία γυναίκας που χάνει την ζωή της από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Επιθυμία των παιδιών της δολοφονηθείσας είναι να σεβαστούν όλοι το πένθος τους. Θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πράξουμε τα δέοντα προκειμένου να αναδειχθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες τελέστηκε η αποτρόπαια αυτή πράξη».

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Ο 54χρονος είχε στήσει… καρτέρι στην 48χρονη όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την συνολικά 18 φορές και όχι 8 όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και πως είχε κλείσει ραντεβού εκ νέου να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο 54χρονος μετά τη δολοφονία ήταν αρκετά ψύχραιμος καθώς σε ερώτηση που του έκανε η μητέρα της διευθύντριας του ξενοδοχείου «τι έκανες στην Νεκταρία» εκείνος απάντησε ψυχρά «είχαμε προηγούμενα».

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος. Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές.

Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς

Επτά ώρες διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον 54χρονο, τον γιο του και τους αστυνομικούς με τον συζυγοκτόνο να φαίνεται να παίρνει την απόφαση να παραδοθεί στις αρχές και να μην βάλει τέλος στη ζωή του εξαιτίας των όσων του είπε ο μεγαλύτερος γιος του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο δράστης, απειλούσε να πέσει στο γκρεμό. «Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή», έλεγε ο 54χρονος, ο οποίος ρώταγε τους αστυνομικούς «ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους»;

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα λόγια του μεγάλου γιου που ήταν στο πλευρό των αστυνομικών και είπε στον πατέρα του ότι η μητέρα του ζει και πώς νοσηλεύεται « σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική».

Ο δράστης, υποστήριξε πως ήταν καλός πατέρας και πως ότι έκανε, το έκανε για τα παιδιά του.

«Η μητέρα μας δεν έλειπε ούτε στιγμή από το πλευρό μας»

Τα τέσσερα παιδιά του ζεύγους που αποτελούν μάρτυρες σε όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στο σπίτι, περιγράφουν τη μητέρα τους ως έναν καλό άνθρωπο που δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό τους. Όπως ανέφερε η μία τους κόρη μιλώντας στο Mega, «η μάνα μου δεν υπήρχε στιγμή που να έλειπε από δίπλα μας. Οτιδήποτε κι αν κάναμε, οτιδήποτε χρειαζόμασταν, είτε από ψυχολογική υποστήριξη, είτε χρηματική είτε νοσοκομειακή, ήτανε εκεί. Από τα χειρότερα μέχρι τα καλύτερα, δεν υπήρχε περίπτωση να λείπει. Οι γονείς μου έμειναν μαζί μέχρι και τον Μάρτιο. Η μαμά μου έφυγε από το σπίτι. Εγώ επέστρεψα στην Κρήτη τον τελευταίο χρόνο. Το κάθε σπίτι έχει τα καλά και τα κακά, έτσι είχαμε κι εμείς. Αλλά όχι τόσο όσο να μπορούσε να φτάσει εκεί πέρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ξέρω ότι πάνω στα νεύρα του ο καθένας λέει πολλά. Πίστευα ότι ο πατέρας μου ένιωθε πληγωμένος, προδομένος» λέει η κόρη της αδικοχαμένης Νεκταρίας.

Η μητέρα της Νεκταρίας δεν γνωρίζει τις συνθήκες του θανάτου της

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της 48χρονης ήταν τα τέσσερα παιδιά της που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τον κόσμο τους να… καταστρέφεται αφού ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της άτυχης Νεκταρίας – η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας – δεν γνωρίζει ακόμα το πώς πέθανε η κόρη της. Η οικογένειά της στην προσπάθειά της να την προστατεύσει δεν της ανέφερε ότι έπεσε θύμα δολοφονίας από τον πρώην σύζυγό της.

Πληροφορίες από cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης