Συνολικά 13 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα εστίασης και σούπερ μάρκετ εξιχνιάστηκαν με τη σύλληψη τριών ατόμων που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν συστήσει σπείρα με αποκλειστικό στόχο τις εισπράξεις από τα ταμεία.

Μάλιστα, ως συγκατηγορούμενος των τριών, φέρεται ακόμα ένας ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές, ενώ ένας άλλος αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει, από τον Οκτώβριο του 2019, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε καταστήματα εστίασης και σουπερμάρκετ σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής (Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Κηφισιά), καθώς και σε όμορες περιοχές (Γαλάτσι, Άνω Πατήσια).

Όμως οι κατηγορούμενοι δεν σταμάτησαν στις ληστείες. Σύμφωνα με την αστυνομία, παράλληλα είχαν συστήσει μια ακόμα εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση διαφόρων τύπων ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες, ο 26χρονος, ο 35χρονος και η 29χρονη, συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών Βορειοανατολικής Αττικής. Ο 34χρονος είναι, όπως προαναφέρθηκε, ήδη έγκλειστος καταστήματος κράτησης ενώ ο 28χρονος αναζητείται.    

Απειλούσαν με πυροβόλο υπαλλήλους και πελάτες

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν απογευματινές -νυκτερινές κυρίως- ώρες, στα καταστήματα και, αφού παρακολουθούσαν την κίνηση στον περιβάλλοντα χώρο, ένας εισερχόταν σε αυτό και με την απειλή πυροβόλου όπλου που έφερε ακινητοποιούσε υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρώντας στη συνέχεια τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα, ακόμα και πακέτα τσιγάρων. Παράλληλα ο συνεργός του, παρέμενε εξωτερικά των καταστημάτων σε ρόλο επιτηρητή-τσιλιαδόρου.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face και καλσόν, χρησιμοποιώντας παράλληλα γάντια. Επιπρόσθετα και προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους ενεργούντες αναζητήσεις αστυνομικούς, έφεραν τα ρούχα τους ανάποδα, φορώντας τα κανονικά μόνο μετά τη διαφυγή τους.

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 13 συνολικά ληστείες, εκ των οποίων 7 σε καταστήματα εστίασης και 6 σε σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος και ο 34χρονος είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω και στις 23 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Γαλατσίου.

Διακίνηση ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση διαφόρων τύπων ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν κατόπιν τηλεφωνικών παραγγελιών, όπου συμφωνούσαν για το είδος του ναρκωτικού, την ποσότητα, την τιμή και τον χώρο της συναλλαγής που συνήθως ήταν οι περιοχές Πατησίων και Γαλατσίου.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι αγοραστές δεν κατείχαν το ανάλογο χρηματικό ποσό για την αγορά των ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρακρατούσαν προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα όπως δελτία ταυτότητας και κινητά τηλέφωνα ωσότου αυτοί εξοφλήσουν το χρέος τους.

Κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες τα μέλη της ομάδας απέφευγαν να μιλήσουν ανοιχτά για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες κωδικές ονομασίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
– ποσότητα κάνναβης βάρους -1.213,3- γραμμαρίων
– ποσότητα κοκαΐνης βάρους -19,1- γραμμαρίων
– ποσότητα σκόνης που χρησιμοποιείται ως νοθευτική ουσία, βάρους -94,2- γραμμαρίων
– περίστροφο
– 8.500 ευρώ
– ζυγαριά ακριβείας
– 2 μοτοσικλέτες
– ενδύματα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κελί του 34χρονου εγκλείστου σε κατάστημα κράτησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης