Σε εξέλιξη η διάσωση των εγκλωβισμένων του Καρπενησίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 19:50
Σε εξέλιξη η διάσωση των εγκλωβισμένων του Καρπενησίου
Οι δυνάμεις διάσωσης προσέγγισαν στις 22.10 τα 14 άτομα που ήταν εγκλωβισμένα εντός των οχημάτων τους- εννέα εκδρομείς και πέντε υπάλληλοι του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου-, από τις 15.00 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Σύμφωνα με την Τροχαία Ευρυτανίας, οι δυνάμεις διάσωσης βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων από τους εγκλωβισμένους από τις 19.00, αλλά το έργο τους δυσχέραιναν και καθυστερούσαν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τελικά, περίπου στις 22.00, οι διασώστες κατάφεραν να τους προσεγγίζουν. Αυτή την ώρα οι διασώστες απεγκλωβίζουν έναν- έναν τους εγκλωβισμένους, μεταφέροντάς τους στα οχήματα των ομάδων διάσωσης. Εξαιτίας, όμως των καιρικών συνθηκών είναι άγνωστο ακόμη αν θα επιχειρηθεί η επιστροφή τους στην πόλη ή αν αυτό θα γίνει νωρίς το πρωί.

Σε επικοινωνία που είχε η zougla.gr με την Τροχαία Ευρυτανίας, πληροφορηθήκαμε ότι εκδρομείς και υπάλληλοι εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να κατέβουν από το χιονοδρομικό προς την πόλη του Καρπενησίου, όμως λόγω στης σφοδρής χιονοθύελλας, χιονοστιβάδες που πέφτουν στον οδικό άξονα, οι οδηγοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ακινητοποιημένοι. Μάλιστα, νωρίτερα το μεσημέρι, 20 οχήματα είχαν και πάλι εγκλωβιστεί, αλλά απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το σημείο.Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των 14 ατόμων συμμετέχουν η αστυνομία, η τροχαία και η πυροσβεστική, ενώ έχουν «επιστρατευτεί» μηχανήματα της ΕΜΑΚ, της ΔΕΗ, καθώς κι ένα ερπυστριοφόρο από τη Λαμία. Την επίβλεψη των ενεργειών έχει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος κ. Κασκάνης.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 00:02