Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο Στάνσεντ του Λονδίνου βρίσκονται 250 Έλληνες που επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος επαναπατρισμού τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι 250 Έλληνες κυρίως φοιτητές, είχαν προμηθευτεί εισιτήριο και επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που περιλαμβάνουν και την απαγόρευση πτήσεων, οι επιβάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή και επί τρεις ώρες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο μην γνωρίζοντας ποια θα είναι η εξέλιξη. Στο μεταξύ, η ίδια εικόνα όπως δήλωσαν στο zougla.gr, επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι και οι συγγενείς τους στην Ελλάδα απυθύνουν έκκληση στην Ελληνική Πρεσβεία και τις αρμόδιες αρχές να επιτραπεί μια έκτακτη πτήση κατ΄εξαίρεση ώστε να κατορθώσουν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα. Οι ελληνικές αρχές, από όσο δήλωσαν οι συγγενείς των Ελλήνων στο zougla.gr τους διαμηνύουν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως οι ίδιοι φοβούνται ότι δεν θα ευοδωθούν.

Η μόνη τους επιλογή στην περίπτωση αυτή θα είναι να κοιμηθούν – όπως μας – λένε στο αεροδρόμιο καθώς οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο Λονδίνο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου εν γνώση τους θα μπουν σε καραντίνα.

Δείτε τι είπαν οι Έλληνες από το αεροδρόμιο Στάνσεντ Λονδίνου στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας: «Ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας η ενημέρωση των πολιτών»

 

Σε ενημέρωση σχετικά με την μη πραγματοποίηση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Στη συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων για διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, σας ενημερώνουμε ότι είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής  με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και Ω/ 06:00.

Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως  αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης