Εγώ δεν θα επέστρεφα, λέει ο αρχιφύλακας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 16:37
Εγώ δεν θα επέστρεφα, λέει ο αρχιφύλακας
Με την εξέταση του αρχιφύλακα Θωμά Χριστόδουλου ολοκληρώθηκε για σήμερα η διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όπου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο αρχιφύλακας, απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, υποστήριξε πως αν βρισκόταν στη θέση στην οποία ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί το βράδυ στις 6/12/2008 στα Εξάρχεια, δεν θα γύριζε πίσω στο σημείο όπου είχαν δεχθεί επίθεση.

Αντίθετα, θα ζητούσε, όπως είπε, κάλυψη από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά στο σημείο και επίσης, αν έκανε χρήση όπλου, θα το ανέφερε στο κέντρο της αστυνομίας.

Εξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα για το κατά πόσον ήταν συνηθισμένο περιστατικό η επίθεση που ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, η οποία, απευθυνόμενη στον κ. Κούγια, είπε:

«Μην το λέτε αυτό κύριε συνήγορε. Αν ήταν έτσι, τότε εκείνο το βράδυ μετά τον χαμό του παιδιού όλοι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν πυροβολήσει».

Λίγο αργότερα, την αντίδραση της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κ. Τσαλικιάν προκάλεσε η αναφορά του κ. Κούγια ότι αυτόπτες μάρτυρες εμφανίζουν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολεί εν ψυχρώ και να αποχωρεί ήρεμα από το σημείο.

«Και όμως αυτό ακριβώς έκαναν», είπε η κ. Τσαλικιάν.

Κατά το σχολιασμό της κατάθεσης του αρχιφύλακα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος επισήμαναν μεταξύ άλλων τη συμπεριφορά που είπε στις απαντήσεις του ότι θα είχε ο μάρτυρας αν βρισκόταν στη θέση των δύο ειδικών φρουρών.

Στο σχολιασμό του ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο την επανεξέταση του αστυνομικού κ. Κουζέλη ο οποίος ήταν προϊστάμενος της ομάδας αστυνομικών η οποία συνέδραμε στην αυτοψία που διενήργησε ο ανακριτής λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή και είχε υποδείξει άλλο σημείο μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που είχε δεχθεί κατώτερός του αστυνομικός, που παρέστη στην αυτοψία.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο εν λόγω αστυνομικός πρέπει να διευκρινίσει τον λόγο που υπέδειξε άλλη θέση του θύματος από αυτή που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλιώς να διωχθεί για ψευδορκία.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε «σκοτεινή» την παρέμβαση του κ. Κουζέλη.

«Αν είναι να αθωωθεί ο εντολέας μου, δεν θέλουμε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Θέλουμε να αθωωθεί πανηγυρικά», είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010, 16:37