Έγγραφα για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στη φωτιά στο Μάτι ζητεί η χήρα του Γρ. Φύτρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 13:49
Έγγραφα για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στη φωτιά στο Μάτι ζητεί η χήρα του Γρ. Φύτρου

Έγγραφα για τα εναέρια μέσα που πήραν τελικά μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι ζητεί με αίτηση της, η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του αδικοχαμένου Γρηγ. Φύτρου, που μαζί με τα παιδιά του κάηκαν  κατά τη διάρκεια της φωτιάς , η οποία έστειλε στο θάνατο 100 ανθρώπους.

Μέσω του δικηγόρου της, Βασίλη Καπερνάρου, κατέθεσε αίτηση επίδειξης συγκεκριμένων εγγράφων με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Απευθύνεται συγκεκριμένα στο  Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία, ζητώντας να της δώσουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Κατά τη διαδικασία, το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε, ωστόσο μόνο για να δηλωθεί το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος, καθώς το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν ειναι νομικό πρόσωπο». «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση» ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος, προσθέτοντας: «Είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».

Τέλος, εξετάστηκε φίλη της Βαρβάρα Βουκάκη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων. «Κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή». Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 14:22