Την κτιριακή ανακατασκευή της «Βίλας Αμαλία», του πρώην 2ου Γυμνασίου Αρρένων, ξεκινά ο δήμος Αθηναίων έπειτα από έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής για αποκατάσταση και επισκευή των δυο κτιρίων της, με προϋπολογισμό περίπου τριών εκατ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται 100% από πόρους του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Τα δυο κτίρια θα αποκατασταθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν ως διατηρητέα σχολικά κτίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη ανακατασκευής προβλέπει διατήρηση και ενίσχυση της περιμετρικής λιθοδομής και κατεδάφιση των υπόλοιπων δομικών στοιχείων στο εσωτερικό, ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του χώρου για εργαστήρια, χώρους πληροφορικής, βοηθητικούς χώρους κ.ά.

Θα ενοποιηθούν τα δυο κτίρια εσωτερικά και στις τρεις στάθμες, ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση θα ακολουθήσει πιστά τις όψεις του κτιρίου με αποκατάσταση των διακοσμητικών στοιχείων στην αρχική τους μορφή.

Επίσης, στην αρχική του μορφή θα αποκατασταθεί και το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Στόχος είναι η μορφολογική διατήρηση της κτιριακής υποδομής, ως φορέα της ιστορίας της πόλης και της συλλογικής της μνήμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι όροι διακήρυξης του έργου εγκρίθηκαν σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 7/1/2014. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2014 και το έργο να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης