Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας εγκρίθηκαν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια του αποκαλούμενου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, στον οποίο ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ- LG CNS CO LTD».

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις του απέρριψε τις προσφυγές της που είχε καταθέσει η εταιρεία «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. –ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» η οποία είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό για τη «μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρησης και την τεχνική διαχείριση, ενός ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου» στα μαζικά μέσα μεταφοράς. Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία με την προσφυγή της στρεφόταν κατά της διεξαγωγής του διαγωνισμού είχε ασκήσει επίσης προδικαστική προσφυγή η οποία όμως απορρίφθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, ήταν νόμιμη η απόρριψη της προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» από τον ΟΑΣΑ.

Ο επίμαχος διαγωνισμός περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων καθώς και την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα γνωστά μας χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Το έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή του θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να τοποθετεί την κάρτα στο μηχάνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης