Έγκριση δύο έργων στην Κερατέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 10:55
Έγκριση δύο έργων στην Κερατέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Δύο σημαντικά έργα στην περιοχή της Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, την κατασκευή δικτύων ύδρευσης μήκους 20 χλμ. και τη διαμόρφωση των όψεων και του περιβάλλοντος χώρου του μητροπολιτικού ναού της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή των δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Κερατέας, Αγίου Γεωργίου και Αρί, προϋπολογισμού 3.240.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος, τόνισε ο εισηγητής, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάντζας (λόγω απουσίας του αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου), είναι η διασφάλιση αδιάλειπτης παροχής καλής ποιότητας νερού στους εξυπηρετούμενους οικισμούς με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου διανομής, δεδομένου ότι το υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης είναι ανεπαρκές και παλαιωμένο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει τακτικές βλάβες με σημαντικό για τον φορέα διαχείρισης κόστος. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των εξυπηρετούμενων οικισμών Αγίου Γεωργίου και Αρί με συνολικό μήκος νέων δικτύων 9.663 μ., καθώς και την αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου διανομής της πόλης της Κερατέας συνολικού μήκους 9.631 μέτρων.

Αναφορικά με το έργο της επισκευής των όψεων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κερατέας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, ο κ. Πάντζας ανέφερε ότι ο ναός στην κεντρική πλατεία Κερατέας αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ναοδομίας του όψιμου ελληνοβυζαντισμού στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής με την ανέγερσή του να τοποθετείται κατά το διάστημα 1905-1908.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 11:23