Παιδάκια χωρίς ίντερνετ στο σπίτι κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο στην αυλή ενός καφενείου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 13:43
Παιδάκια χωρίς ίντερνετ στο σπίτι κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο στην αυλή ενός καφενείου

Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διαφημίσει ως απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ελέω πανδημίας, η πραγματικότητα έρχεται να δείξει το ακριβώς αντίθετο, αποδεικνύοντας μάλιστα ότι, πέρα από την ελλιπή προετοιμασία για την νέα αυτή πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Είναι οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε τάμπλετ, ούτε λάπτοπ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Οι εικόνες ντροπής που αντικρίζει κανείς στο χωριό Πεύκη του Δήμου Πύργου, με πέντε παιδάκια να προσπαθούν να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο, στον εξωτερικό χώρο ενός καφενείου -το μοναδικό που έχει ίντερνετ στο χωριό- και να μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ -κι αυτά δανεικά- για να μπουν στην πλατφόρμα Webex του υπουργείου, είναι πραγματικά αδιανόητες.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πεύκης, κ. Γρηγόρης Ξουλεής, που ταυτόχρονα είναι και ο ιδιοκτήτης του καφενείου- ψησταριά του χωριού, του μοναδικού χώρου που διαθέτει ίντερνετ, όσο είναι εφικτό κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Μάλιστα, επειδή το μαγαζί του είναι κλειστό λόγω lockdown, φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε έναν χώρο έξω από το κατάστημα. Τους έχει βάλει ένα τραπέζι, τους παρέχει ίντερνετ και τους έχει δώσει ένα δικό του παλιό λάπτοπ μήπως και μπορέσουν να κάνουν μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία από αυτά τα παιδάκια μοιράζονται κι ένα… κινητό!  

Αυτή είναι η εικόνα της τηλεκπαίδευσης όχι μόνο στην Πεύκη, αλλά και σε πολλά άλλα χωριά, όπως και σε αδύναμα νοικοκυριά. Το μόνο που ζητάει ο πρόεδρος κάνοντας μια έκκληση-ανάρτηση στο FB είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα, προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα αξιοπρεπώς και να μην κάθονται μέσα στο κρύο. 

Με πληροφορίες από proini.news

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 14:08