Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων) έστειλε την Πορισματική Έκθεση η Οικονομική Επιθεώρηση, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στον Τοπικό Οργανισμό Έγγειων Βελτιώσεων Κρύας – Λαψίστας στην Ήπειρο.

Το Υπουργείο έδωσε εντολή προς το Δήμο Ζίτσας (που εποπτεύει τον ΤΟΕΒ) να κινήσει τις κατά νόμο διαδικασίες σε βάρος των συλλογικών οργάνων του ΤΟΕΒ, εφόσον η ορισθείσα επιτροπή του Δήμου διαπιστώσει ότι ο οργανισμός δεν εφαρμόζει όσα επιβάλλονται από την έκθεση. Μερικές από τις διαπιστώσεις της Οικονομικής Επιθεώρησης Ηπείρου είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-η μη δημιουργία της τριμελούς επιτροπής παραλαβής εργασιών και υλικών,
-οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. πρέπει υποχρεωτικά να είναι οι μισές, δηλαδή κατά 50% περικομμένες, ανεξάρτητα από την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ (Ν. 3833/2010),
-οι αποφάσεις για τις δαπάνες εκτέλεσης των έργων, για τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. και για τις προσλήψεις δεν υποβάλλονται στο Δήμο Ζίτσας,
-δεν αναγράφεται στα τιμολόγια καυσίμων για ποιο όχημα (αριθμός αυτοκινήτου, μηχανήματος κλπ) προορίζεται το καύσιμο[κλπ λοιπές διαπιστώσεις 8 συνολικά].

Η αναλυτική έκθεση βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Ελέγχου της οποίας η απόφαση αναμένεται άμεσα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης