Έκθεση νέων καλλιτεχνών με θέμα «”Ο δρόμος της φύσης”, Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον μητρικό θηλασμό», η οποία θα διεξαχθεί στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής «Νίκος Κεσσανλής», πραγματοποιείται από τις 1-7 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Η έκθεση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση υλοποιήθηκαν με διάφορα μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, συνδυασμούς ετερόκλητων υλικών και πρακτικές όπως το κέντημα και το πλέξιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από τον Απρίλιο του 2013 υλοποιείται το πρόγραμμα «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού». Πρόκειται για ένα εθνικό πρόγραμμα προαγωγής του μητρικού θηλασμού, το οποίο στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού αποκλειστικού μητρικού θηλασμού, το οποίο το 2007 ήταν ιδιαίτερα χαμηλό.

Η δράση της «Αλκυόνης» από το 2013 έως σήμερα συνοψίζεται σε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας (εγχειρίδιο επαγγελματιών, εργαστήρια ενημέρωσης, E-learning, ιστοσελίδα http://www.epilegothilasmo.gr/)

– Υποστήριξη μητέρων/οικογενειών (τηλεφωνική  γραμμή, Μητρικός Θηλασμός – Οδηγός για γονείς, ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες, ιστοσελίδα http://www.epilegothilasmo.gr/, μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://el-gr.facebook.com/epilegothilasmo/)

– Δημιουργία συμβουλευτικών σταθμών Μητρικού Θηλασμού Φιλικά προς τα Βρέφη Νοσοκομεία (ΦΒΝ) (Έγινε αξιολόγηση 3 νοσοκομείων τα οποία χαρακτηρίσθηκαν ως Φιλικά προς τα Βρέφη και υποστηρίζονται άλλα 5 νοσοκομεία για αυτό τον σκοπό, Προτυποποίηση διαδικασίας αναγνώρισης ΦΒΝ, Προτυποποίηση πρωτοβουλίας ΦΒΝ για ΜΕΝΝ)

– Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού στην εργασία και την κοινότητα (Χώροι θηλασμού/άντλησης σε φορείς, Σημεία φιλικά για τον Θηλασμό)

– Κοινωνική ευαισθητοποίηση – Προβολή Μητρικού Θηλασμού (ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, αφίσες της «ΑΛΚΥΟΝΗ» με κοινωνικό μήνυμα, προβολή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης: (Facebook, Twitter).

– Πρόσθετα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ο Μητρικός Θηλασμός υποστηρίχθηκε με τη διαμόρφωση ανάλογου θεσμικού πλαισίου (Νόμος 4316/2014, εγκύκλιοι, υπουργικές αποφάσεις)

Σύμφωνα με την πρόσφατη Εθνική Μελέτη, τα ποσοστά του Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας σχεδόν διπλασιάστηκαν. Στο τέλος του 6ου μήνα περίπου οι μισές μητέρες συνεχίζουν να θηλάζουν και το 1/3 θηλάζει χωρίς να χορηγεί υποκατάστατο μητρικού γάλακτος.

Η «ΑΛΚΥΟΝΗ» συμμετέχει κάθε χρόνο ενεργά και με πρωτότυπες δράσεις στον εορτασμό της εβδομάδας μητρικού θηλασμού με στόχο την προστασία, προώθηση και υποστήριξή του. Το εφετινό μήνυμα της εβδομάδας είναι «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε τον θηλασμό. Τώρα και για το μέλλον».

Η έκθεση πραγματοποιείται με την εποπτεία του Κοσμήτορα και Καθηγητή  της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Άγγελου Αντωνόπουλου στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Τ.Κ.18233 Αγ.Ι. Ρέντης, τηλ.210 4801260

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 11.00 π.μ -19.00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή 11.00 π.μ. – 17.00μ.μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης