Έκαναν τους πελάτες και έκλεβαν εμπόρους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 13:33
Έκαναν τους πελάτες και έκλεβαν εμπόρους
Ένας 29χρονος συνελήφθη και ένας 21χρονος αναζητείται στην Αττική, για υπόθεση κλοπών και ληστειών σε βάρος εμπόρων, στους οποίους εμφανίζονταν ως υποψήφιοι πελάτες χονδρικής.

Ειδικότερα, το πρωί της 1ης Οκτωβρίου, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, συνελήφθη ο 29χρονος, μέλος της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21χρονος συνεργός του.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της ληστείας καθώς και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες πριν από ένα τρίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και, προσποιούμενοι τους υποψήφιους πελάτες για εμπορεύματα χονδρικής, προσέγγιζαν τηλεφωνικά εμπόρους και σε προκαθορισμένο ραντεβού για τη -δήθεν- αγοραπωλησία τούς λήστευαν.

Τα ραντεβού γίνονταν συνήθως στην περιοχή Νεόκτιστα.

Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, εμφανίζονταν ως φερέγγυοι αγοραστές και τους υπόσχονταν άμεση εξόφληση των προϊόντων κατά την παραλαβή. Περαιτέρω, στο σημείο συνάντησης, κάνοντας χρήση διαφόρων τεχνασμάτων και ασκώντας σωματική βία κατάφερναν και αφαιρούσαν τα προϊόντα και διέφευγαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την εν λόγω μεθοδολογία.

Τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από τη δραστηριότητά της ανέρχονται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων συνεχίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 15:02