Έκανε αγορές μέσω Internet με τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας άλλου προσώπου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 03:09
Έκανε αγορές μέσω Internet με τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας άλλου προσώπου
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάσθηκε υπόθεση, που αφορούσε απάτη με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε συνεργασία με το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, σε βάρος 29χρονου άνδρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ιδιώτης, κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι στις 29/8/2015 πραγματοποίησαν διαδικτυακές συναλλαγές, με απατηλή χρήση των στοιχείων της τραπεζικής του κάρτας αναλήψεων.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, οι άγνωστοι χρήστες είχαν πραγματοποιήσει τις απατηλές συναλλαγές σε διαδικτυακά καταστήματα, με παραλήπτες άτομα στη Σαντορίνη. Επιπλέον προέκυψε ότι η τελευταία παραγγελία ήταν έτοιμη προς παραλαβή από το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στη Θήρα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ. Θήρας Κυκλάδων, αστυνομικοί του οποίοι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το χώρο και προχθές το μεσημέρι συνέλαβαν τον 29χρονο, ο οποίος μετέβη εκεί για την παραλαβή της παραγγελίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 03:09