Έκανε πολυτελή ζωή ο ληστής των ΕΛΤΑ στον Ταύρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 11:16
Έκανε πολυτελή ζωή ο ληστής των ΕΛΤΑ στον Ταύρο
Κυκλοφορούσε με Aston Martin και Porsche, και γενικώς έκανε χλιδάτη ζωή… Αυτό κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών του Αιγίου, οι οποίοι τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο λόγος για έναν 36χρονο, ο οποίος συνελήφθη τελικά την Κυριακή. Όπως αποδείχθηκε ήταν ο ένας εκ των τριών κακοποιών, οι οποίοι είχαν ληστέψει με καλάσνικοφ χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ στον Ταύρο, στις 30 Ιανουαρίου 2009.

Συγκεκριμένα, η ληστεία είχε διαπραχθεί από δύο άγνωστους δράστες ,που φορούσαν στολές της Αστυνομίας και κατά την στιγμή που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και κατευθύνονταν προς το θωρακισμένο όχημα τους ακινητοποίησαν, με την απειλή των όπλων , επιβιβάστηκαν μαζί τους σε αυτό και αφού τους δέσμευσαν με χειροπέδες πυροβόλησαν μια φορά στο δεξιό μηρό τον 32χρονο ένοπλο συνοδό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2. 980.980 ευρώ. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο τραυματισμός του υπαλλήλου, από τους δράστες ήταν προσχεδιασμένος, προκειμένου να μην δημιουργηθούν υπόνοιες σε βάρος του, καθώς ήταν αυτός που τους  έδωσε πληροφορίες για το χρόνο που η χρηματαποστολή θα μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό και το όχημα της χρηματαποστολής , ενώ από κοινού με τους δράστες επέλεξε το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Επίσης τους είχε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν οι πόρτες του θωρακισμένου οχήματος ,  που βρίσκονται τα χρήματα και με το κινητό του τηλέφωνο είχε καταγράψει σε βίντεο το όχημα της χρηματαποστολής και το είχε αποστείλει στον 36χρονο ληστή  ώστε να είναι στη διάθεση τους  η περιγραφή του, εσωτερικά και εξωτερικά.

Στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό  ποσό των 85.000 € σε δεκαεπτά (17) δεσμίδες των ΕΛ.ΤΑ. που αναγνωρίσθηκαν ότι προέρχονται από την ληστεία και σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν άλλες 100.000 ευρώ . Επίσης  στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και  κατασχέθηκε ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε αγορασθεί με χρήματα από την ληστεία.

Στην κατοχή του 32χρονου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δύο ακόμη οχήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 14:26