Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάζονται στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 12:48
Εκατοντάδες μετανάστες επιβιβάζονται στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Zougla Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Τετάρτη η διαδικασία της μεταφοράς 508 μεταναστών και προσφυγών στο αρματαγωγό «Ρόδος» του Πολεμικού Ναυτικού, που ελλιμενίστηκε στη Μυτιλήνη.

Πρόκειται για τους μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου, οπότε, σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και στη συνέχεια αναμένεται να απελαθούν, πιθανότατα από τη Ροδόπολη Σερρών, όπου θα μεταφερθούν στη νέα δομή.

Προς το παρόν, οι μετανάστες καταγράφονται ανά μικρές ομάδες στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και σε δύο μέρες έχουν επιβιβαστεί στο πολεμικό πλοίο οι 95.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες το βράδυ της Τετάρτης έμειναν στις κλούβες των ΜΑΤ, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ενώ οι 150 από αυτούς είχαν αποβιβαστεί πρόσφατα στη Σκάλα Συκαμιάς.

Έτσι το λιμάνι της Μυτιλήνης θυμίζει έναν άτυπο καταυλισμό.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

 

 

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης, αναμένεται η μεταφορά 2.000 μεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου - οι 1.000 που έχουν λάβει ήδη άσυλο και άλλοι 1.000 που αφίχθησαν στη χώρα μας πριν από την 1/1/2019.

Το Υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τη δημιουργία κλειστών δομών - ακόμα και σε ακατοίκητα νησιά, αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 13:17