Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στη Χίο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 12:37
Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες εγκλωβισμένοι στη Χίο
Σε φιάσκο που επιχειρεί να διαλύσει τον ελάχιστο τουρισμό που απέμεινε πια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετατράπηκε η απόπειρα εισόδου εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών που επέλεξαν τη Χίο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, με αφορμή τη θρησκευτική γιορτή των Τούρκων, το γνωστό Μπαϊράμι.

Λίγο μετά τις 08.30 το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα στο τελωνείο της Χίου να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους, που για παραπάνω από τρεις ώρες περίμεναν καρτερικά να θεωρήσουν τα έγγραφά τους.

Οι ελπίδες ότι το σύστημα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν φρούδες, με την ένταση και τον εκνευρισμό να δίνουν τη θέση τους στην υπομονή και την κατανόηση. Τουρίστες ταλαιπωρημένοι κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό ή άλλου είδους διευκόλυνση ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την ευρωπαϊκή εικόνα της Χίου το πρωί της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, μία υπήκοος Τουρκίας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.Πηγή: Politischios,gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 12:57