Τον υπέροχο κόσμο των ορυκτών και πετρωμάτων, των υλικών που συνθέτουν τη γη και μαγεύουν με την ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ, μέσα από την εκδήλωση με τίτλο “Ο μαγικός κόσμος των ορυκτών του Αιγαίου”, που διοργανώνεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η εκδήλωση, που στόχο έχει να παρουσιάσει τα γεωλογικά υλικά που προσφέρει το Αιγαίο στους κατοίκους του και που δημιουργήθηκαν μέσα από πολύπλοκες γεωλογικές διεργασίες, είναι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Τομέα Ορυκτολογίας, Πετρολογίας και Κοιταματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ και του
ΝΟΗΣΙΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Λέκτορας του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, Βασίλης Μέλφος, θα παρουσιάσει τους ορυκτούς θησαυρούς του Αιγαίου από νησί σε νησί και θα αναδείξει τη σπουδαιότητα τους με το πέρασμα των αιώνων. Οι ορυκτές πρώτες ύλες, που εξορύσσονται ακόμη και σήμερα, αποτέλεσαν σημαντικό σταθμό στην εδραίωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού από τα προϊστορικά χρόνια.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο εργαστήρι αναγνώρισης και παρατήρησης ορυκτών και πετρωμάτων, με τη βοήθεια του αναπληρωτή καθηγητή Τριαντάφυλλου Σολδάτου και της λέκτορα Λαμπρινής Παπαδοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μικροί επισκέπτες μπορούν να φέρουν ορυκτά και πετρώματα που ενδεχομένως να έχουν οι ίδιοι συλλέξει από παραλίες και βουνά, ώστε να πρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης