Εκδήλωση προς τιμήν του διεθνούς κύρους καθηγητή μαιευτικής-γυναικολογίας Ιωάννη Ν. Μπόντη πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Κατά την εκδήλωση, η Πτέρυγα Νοσηλείας του Γυναικολογικού Τμήματος μετονομάστηκε σε Πτέρυγα του Καθηγητή Ιωάννη Ν. Μπόντη, για την πολυετή και μακρά προσφορά του στον χώρο της ιατρικής. Πρόκειται για τον πρώτο γιατρό που εφάρμοσε την εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ με τις πρωτοποριακές και καινοτόμες θέσεις του άφησε το στίγμα του τόσο σε επιστημονικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση πλημμύρισε από συγκίνηση και, μετά την τελετή, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ.  

Ο κ. Μπόντης, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσε πως ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή για την προσφορά του στον χώρο και την πρότασή του να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όλες οι πανεπιστημιακές κλινικές. 

«Το νοσοκομείο ”Παπαγεωργίου” είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και διαθέτει πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή. Να φανταστείτε το 2004 ήταν η πρώτη κλινική μαιευτική της Ελλάδας που πήρε την αξιολόγηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή λόγω και των υποδομών της» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μπόντη

Δείτε video από την εκδήλωση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης