Η 24η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί διεθνώς από τις διεθνείς ενώσεις δικηγόρων European Democratic Lawyers (AED-EDL), European Association of Lawyers for Democracy (ELDH) και το ίδρυμα “Η ημέρα του δικηγόρου σε κίνδυνο” ως παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους δικηγόρους σε κίνδυνο.

Κατά την ημέρα αυτή κάθε χρόνο είθισται σε όλο τον κόσμο, δικηγορικοί σύλλογοι και ενώσεις δικηγόρων να πραγματοποιούν δράσεις προκειμένου να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σε συναδέλφους  τους που ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου υπό συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την ελευθερία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτοί είναι πολλοί και πολλές, γυναίκες και άντρες δικηγόροι που πληρώνουν βαρύ τίμημα για την απόφασή τους να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα τους.

Φέτος, με απόφαση των πιο πάνω διεθνών οργανώσεων, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους διωκόμενους Τούρκους δικηγόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, το νεοσύστατο Ελληνικό Τμήμα της AED διοργανώνει εκδήλωση στο ΔΣΑ στις 3μ.μ. με θέμα τις “Διώξεις Δικηγόρων και Δικαστικών στην Τουρκία”.

Θα μιλήσουν διωκόμενοι δικαστές και δικηγόροι από την Τουρκία, η δικηγόρος Γιώτα Μασουρίδου και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου, ενώ θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης