Με κεντρικό σύνθημα «”Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) – Συνεχίζουμε!», το Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν στις 18-19-20 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη στις 20:30 στον χώρο του Φεστιβάλ θα μιλήσει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν πολυχώροι με πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα, εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας, διεθνούπολη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 Κομμουνιστικών Νεολαιών και οργανώσεων νεολαίας απ΄όλο τον κόσμο, χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα λειτουργούν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και οργανωμένος παιδότοπος.

Στο τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσίαση συλλογικών εργασιών μαθητών και νέων εργαζομένων, θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις για τα προβλήματα των νέων ανέργων και εργαζομένων, των μαθητών, για τις διεθνείς εξελίξεις, τον πολιτισμό, θεματικές εκθέσεις, διαγωνισμός αφίσας και φωτογραφίας, εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης, καθώς και συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα αποτελέσει, επίσης, βήμα έκφρασης της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ θα χαιρετίσει ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emil Toubassi, ενώ την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση στον χώρο ΑΕΙ-ΤΕΙ με τη συμμετοχή της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών. Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στον λαό της Παλαιστίνης

Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα εξής αφιερώματα:

– Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

– Σε έργα του Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη.

– “Το τραγούδι του ξεριζωμού”.

– “Τα τραγούδια του λαού μας”.

– “Τα δημοτικά τραγούδια της δουλειάς”.

Το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στηρίζουν με τη συμμετοχή τους δεκάδες καλλιτέχνες και δημιουργοί. Συμμετέχουν αλφαβητικά (περιλαμβάνονται και πολλές νέες συμμετοχές): Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Πάνος Βιτζηλαίος, Τάσος Γκρους, Γλυκερία, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Καζάκος, Βασίλης Λέκκας, Στέλιος Μαγαλιός και οι Soundpark, Ησαΐας Ματιάμπα, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Σκουλάς, Μύρωνας Στρατής, Υπεραστικοί, Νίκος Φάκαρος, Λάκης Χαλκιάς, Afaza, Kollektiva, Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” και το μουσικό σύνολο “Ρωμιοσύνη”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης