Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πρέβεζας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 09:37
Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πρέβεζας
Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας και ο δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις, για να τιμήσει την επέτειο αυτή. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με την επιμνημόσυνο δέηση και την κατάθεση στεφάνων, που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Στις 19:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωσης τιμής για την 99η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό από τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη.

- Ομιλία από τον Ευάγγελο Αυδίκο, καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Πρέβεζας 1912: Το παρελθόν στο μέλλον της Πρέβεζας

- Παρουσίαση χορών της Ηπείρου από το χορευτικό τμήμα εφήβων του Δήμου Πρέβεζας.

Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με το Μνημόσυνο των Δωρητών του Δήμου, το οποίο θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, καλεί όλους τους δημότες να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, τονίζοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε από το θάρρος και την αυτοθυσία των προγόνων μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Πηγή:pamepreveza
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 09:48