Εκδηλώσεις και πορεία στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη

Εκδηλώσεις και πορεία στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη
Πορεία Eιρήνης στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, 48 χρόνια μετά τη δολοφονία του αγωνιστή της Δημοκρατίας. Πρόκειται για την 28η Πορεία Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Μαΐου, στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Τεγέας.

Η Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Πελοποννήσου να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, και για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 29ης Μαΐου περιλαμβάνει, στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, ενώ θα ακολουθήσει η πορεία προς την Κερασίτσα, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Λαμπράκη. Στις 2:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση-συναυλία στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 17:56