Εκοιμήθη ο καθηγούμενος της Μονής Αγίας Λαύρας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 16:37
Εκοιμήθη ο καθηγούμενος της Μονής Αγίας Λαύρας
Εκοιμήθη σήμερα ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, μακαριστός Γέροντας π. Φιλάρετος Κωνσταντακόπουλος, σε ηλικία 55 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Παρασκευή 1η Ιουλίου, στις 12:00 στην ιερά μονή Αγίας Λαύρας υπό του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Η καταγωγή του μακαριστού Γέροντα ήταν από το Κρυονέρι Τριφυλίας της Μεσσηνίας και έγινε μοναχός στις 28 Σεπτεμβρίου του 1975 στην ιερά μονή Αγίας Λαύρας.

Στις 27 Μαρτίου του 1977 χειροτονήθηκε διάκονος στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, και στις 10 Απριλίου του 1983 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, λαμβάνοντας το οφίκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας.

Στις αρχές του 1985 εγκαταστάθηκε στην ιερά μονή Αγίας Λαύρας, ενώ, το 1993, εξελέγη καθηγούμενος της Μονής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, «οι διοικητικές και πνευματικές ικανότητες που διέκριναν τον μακαριστό Γέροντα συνέβαλαν ώστε να επανδρώσει την Ιερά Μονή με νέα αδελφότητα, να την ανακαινίσει και ταυτόχρονα να αναδείξει και αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 16:38