Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Ο μητροπολίτης Κοσμάς εισήχθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου την 1η Δεκεμβρίου, όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Ύστερα από 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» αποσωληνώθηκε και η κατάστασή του ήταν σταθερή, αλλά παρέμενε κρίσιμη. Ο μητροπολίτης είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί. Το ίδιο είχε επιλέξει και η αδελφή του, η οποία πέθανε και εκείνη από κορωνοϊό, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, με την ακριβή τήρηση όλων των προβλεπόμενων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ορίστηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος, γεννήθηκε το 1945 στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο ΑΠΘ, από όπου έλαβε λαβών και τα δύο πτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1974. Υπηρέτησε, τριάντα και πλέον έτη, ως ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα εκκλησιαστικά και αντιαιρετικά άρθρα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξελέγη στις 8 Οκτωβρίου 2005.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης