Αδυναμία στα κρητικά τυριά φαίνεται ότι είχαν οι θρασύτατοι κλέφτες, οι οποίοι μπήκαν σε τυροκομείο στην Μπαλέ του δήμου Φοίνικα στην Κρήτη και έκλεψαν 20 τόνους τυροκομικά προϊόντα. Οι άγνωστοι δράστες νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν κλέψει ένα τριαξονικό φορτηγό γεμάτο με πέτρες από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το τυροκομείο.

Στη συνέχεια φτάνοντας έξω από την επιχείρηση παραβίασαν το παράθυρο και αρχικά κατέστρεψαν το σύστημα παρακολούθησης της επιχείρησης. Στη συνέχεια μετέβησαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου που βρισκόταν το εμπόρευμα και αφού άδειασαν τις πέτρες από το φορτηγό στον προαύλιο χώρο στη συνέχεια φόρτωσαν τους 20 τόνους τυροκομικά προϊόντα και έφυγαν ανενόχλητοι προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του τυροκομείου με το που αντιλήφθηκε την κλοπή, την επόμενη μέρα, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικές αρχές μέχρι σήμερα έχουν εντόπισει μόνο το κλεμμένο τριαξονικό φορτηγό στα Μισσίρια Ρεθύμνου. Η αξία των τυροκομικών προϊόντων που έχουν κλαπεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στις αστυνομικές αρχές ανέρχεται στις 180.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Το τυροκομείο βρίσκεται έξω από το χωριό, σε απόκρημνο σημείο γι’ αυτό και κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό παρά τον δυνατό θόρυβο που θα προκλήθηκε, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν τα κλαρκ της επιχείρησης για να φορτώσουν την μεγάλη ποσότητα των τυροκομικών προϊόντων στο φορτηγό. Μέχρι και αυτή την ώρα οι δράστες είναι άφαντοι ενώ η σχετική προανάκριση διενεργείται από αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Λάμπης.

Πηγή: agorapress.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης