Γέμισαν με κοσμήματα τα σακβουαγιάζ τους οι διαρρήκτες φεύγοντας από το σπίτι επιχειρηματία της Κρήτης. Κοσμήματα, που η αξία τους υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως προς τη λεία των δραστών διάρρηξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σπίτι στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπως λένε και αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάρρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης και από εκείνη την ημέρα η σύζυγος του επιχειρηματία ζει έναν εφιάλτη, ενώ τοποθέτησε προστατευτικά κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.

Η 57χρονη γυναίκα ξεκίνησε για τη δουλειά της στις 7.30 το πρωί και λίγη ώρα μετά έφυγε από το ισόγειο διαμέρισμα και η κόρη της. Η ίδια πιστεύει ότι οι δράστες της λεηλάτησαν το σπίτι μετά τις 10.30 π.μ., όταν είχε φύγει για την εργασία του κι ένας γείτονας, το σπίτι του οποίου είναι πολύ κοντά στο δικό της.

Η 57χρονη, αν και είχε κλειδώσει τις πόρτες του σπιτιού και είχε ασφαλίσει τα παράθυρα ποτέ δεν είχε πιστέψει ότι θα παραβιαζόταν το διαμέρισμά της με τόση ευκολία λόγω του ότι είναι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας στο σπίτι βρήκε ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Η αξία των κοσμημάτων που δήλωσε ότι εκλάπησαν είναι εντυπωσιακή, η ίδια όμως τονίζει ότι δεν υπερβάλλει ως προς αυτό.

«Ήταν οικογενειακά κειμήλια από τη μητέρα μου. Μου έκλεψαν ένα δαχτυλίδι το οποίο είχε ένα τεράστιο μπριγιάν. Κάποτε το είχε δει ένας εκτιμητής και μου είχε πει να το βάλω σε τραπεζική θυρίδα. Ήταν λάθος μου που δεν είχα βάλει τόσο ακριβά κομμάτια σε μία θυρίδα. Μου πήραν το μονόπετρο του αρραβώνα μου, μεγάλης επίσης αξίας. Εκτός από δαχτυλίδια, έκλεψαν περιδέραια, βραχιόλια και κοσμήματα του παιδιού μου. Στους αστυνομικούς ανέφερα και έγραψα όσα θυμόμουν από τα πιο ακριβά κομμάτια».

Η 57χρονη η οποία είναι δικαστική υπάλληλος, είναι σίγουρη ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν ότι στο σπίτι της κρύβει έναν θησαυρό.

Μάλιστα η 57χρονη πιστεύει πως, μεταξύ των διαρρηκτών πολύ πιθανόν να βρισκόταν και κάποια γυναίκα. «Εκτός από τα κοσμήματα έκλεψαν και τα καλλυντικά της κόρης μου, εσώρουχα δικά της και δικά μου, ενώ αφαίρεσαν και δύο ζευγάρια παπούτσια» καταλήγει.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης