Με την πιστωτική κάρτα του 38χρονου αδελφού του, την οποία και έκλεψε σε ανύποπτο χρόνο, έκανε αγορές μέσω του διαδικτύου 29χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και έπεσε στην «τσιμπίδα» της αστυνομίας σε προκαθορισμένο ραντεβού εμπορικής συναλλαγής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στα ίχνη του χρήστη του διαδικτύου και στην άμεση εξιχνίαση περιπτώσεων διαδικτυακής απάτης σε βάρος 38χρονου οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 29χρονος συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού εμπορικής συναλλαγής, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Προηγήθηκε καταγγελία υπευθύνων χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία ο 38χρονος πελάτης τους, αμφισβήτησε συνολικά δέκα συναλλαγές του, που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μέσω πιστωτικής του κάρτας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι διαδικτυακές συναλλαγές του 29χρονου πραγματοποιούνταν με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ψευδείς διευθύνσεις αποστολής των προϊόντων, με στόχο να καλυφθούν τα ίχνη του και να αποπροσανατολιστούν οι αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έλεγχο που έγινε στον συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με μεταπώληση παράνομα αγορασμένου κινητού τηλεφώνου, απόδειξη διαδικτυακής αγοράς κινητού τηλεφώνου, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, που αγόρασε παράνομα με τη χρήση της συγκεκριμένης πιστωτικής κάρτας.

Το χρηματικό ποσό των συναλλαγών που πραγματοποίησε ο δράστης παράνομα, μέσω της πιστωτικής κάρτας, ανέρχεται σε 5.910 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης