Έκλεβαν φορτηγά και πουλούσαν τα εξαρτήματά τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 14:47
Έκλεβαν φορτηγά και πουλούσαν τα εξαρτήματά τους
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν στην περιοχή των Αχαρνών και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 13-9-2014 το πρωί, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. Αχαρνών και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. στις Αχαρνές, ένας Έλληνας και ένας υπήκοος Πακιστάν, 47 και 42 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη πέντε συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους είχαν συστήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός μάντρας εμπορίας μαρμάρων-γρανιτών στις Αχαρνές, ιδιοκτησίας συνεργού τους που αναζητείται, και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι κλοπές οκτώ φορτηγών, τα οποία είχαν αφαιρέσει από τη Μεταμόρφωση, τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Πεύκη, το Περιστέρι, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Ίλιον και τις Αχαρνές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της μάντρας βρέθηκε και κατασχέθηκε πληθώρα ανταλλακτικών φορτηγών αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014, 14:47