Κλειστός και πάλι ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, μετά από απόφαση που πήραν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Οι αγρότες θα εμποδίζουν τη διέλευση των φορτηγών, ενώ θα επιτρέπουν την κυκλοφορία επιβατικών ΙΧ και φορτηγών από και προς τη Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το τελευταίο μπλόκο που παραμένει στην περιοχή, την ώρα που οι αγρότες έχουν αποχωρήσει από το Στρυμονικό και τα Κερδύλλια.

Οι παραγωγοί του Προμαχώνα θα συμμετάσχουν στην αυριανή σύσκεψη των «σκληρών», που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, με τη συμμετοχή 18 αγροτικών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένου του μπλόκου της Δοϊράνης στο Κιλκίς, εκπρόσωποι του οποίου συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο Άγκιστρο Σερρών.

Οι αγρότες της Δοϊράνης έχουν καταλήξει στη διατύπωση των εξής εννέα κοινών αιτημάτων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Μη διαχωρισμός των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη,

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα,

-Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα,

-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων,

-Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων,

-Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων,

-Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του,

-Μη φορολόγηση στα χωράφια και

-Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένουν στα μπλόκα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010, 12:48.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης