Έκλεισαν τα καταστήματα στην Αγία Βαρβάρα

Έκλεισαν τα καταστήματα στην Αγία Βαρβάρα
Τα καταστήματά τους έκλεισαν σήμερα οι έμποροι στην Αγία Βαρβάρα διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο – όπως τόνισαν - που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις τους την περασμένη εβδομάδα.

Οι έμποροι κρατώντας πανό έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της περιοχής.Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας και ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επισκέφθηκαν την «αγορά» της περιοχής, η οποία έχει γίνει ευρέως γνωστή για τις απομιμήσεις ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εισέβαλαν στα καταστήματα, για να διαπιστώσουν εάν εκδίδονται αποδείξεις και να ενημερωθούν για τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων, οι οποίες ως επί το πλείστον ανήκουν σε οικογένειες Ρομά.Επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των καταστηματαρχών, με τους κατοίκους της περιοχής να καταγγέλουν βία. Οι κάτοικοι πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Οι σκηνές και η παρουσία των ΜΑΤ θύμισε τη σύρραξη στην Ύδρα το καλοκαίρι.


Διαβάστε επίσης: Έφοδος ΣΔΟΕ - ΜΑΤ στην Αγ. Βαρβάρα

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 14:39