Μια επείγουσα έκκληση για βοήθεια απεύθυνε ο πρόεδρος του Αναγνωστήριου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», τονίζοντας την ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων για την ανάπλαση και διατήρηση του ιστορικού αυτού χώρου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητοί φίλοι,

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη”, που από το 1894 ακτινοβολεί το ανέσπερο φως του στο μετερίζι του λαϊκού μας πολιτισμού, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά και πλέον καταξιωμένα πανελλαδικά σωματεία με πολυσχιδή δράση, που εκτείνεται σε ποικίλους τομείς. Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι στρόφιγγες των κρατικών επιχορηγήσεων έκλεισαν, οι χορηγίες ιδιωτικών φορέων αποτελούν παρελθόν, τα λειτουργικά έξοδα έγιναν δυσβάσταχτα. Οι ελάχιστοι πόροι του σωματείου μας προέρχονται κυρίως από τις ενισχύσεις της Φιλοπρόοδης Παροικίας Αγιασωτών του Σύδνεϋ, μελών και φίλων του ιδρύματός μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχιση του σημαντικότατου έργου μας επαφίεται στην αγάπη του κόσμου, που εξακολουθεί να στηρίζει ηθικά και υλικά – στο μέτρο των σημερινών δυνατοτήτων του – τις ανιδιοτελείς προσπάθειές μας. Μέσα σ’ αυτή την κακή συγκυρία τον περασμένο Δεκέμβρη είχαμε την ατυχία να πέσουμε θύμα της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε τη Λέσβο και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο πρόσφατα ανακαινισμένο & εμπλουτισμένο Λαογραφικό μας Μουσείο και στο Θέατρο. Οι εξελίξεις αυτές μας οδήγησαν φέτος σε οριακή οικονομική κατάσταση.

Γι’ αυτό το Διοικητικό μας Συμβούλιο απευθύνει έκκληση στους απανταχού της γης φίλους του Πνευματικού μας Κέντρου να συμβάλουν στην οικονομική του ενίσχυση. Ευελπιστούμε ότι εσείς θα γίνετε τα επόμενα χρόνια οι εθελοντές αιμοδότες που με το αίμα σας θα επιτρέψετε να συνεχίσει να χτυπά η καρδιά του στην ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας, επιτελώντας αδιάλειπτα το πλούσιο κοινωνικό του έργο και αποθησαυρίζοντας τον ανεκτίμητο λαογραφικό πλούτο που αποτελεί κοινή κληρονομιά.

Οι οικονομικές ενισχύσεις κατατίθενται στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

α) Της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. με IBAN GR7301104150000041529625430, στο όνομα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

β) Της ALPHA BANK (τέως Εμπορικής Τράπεζας) με IBAN GR21 0120 4350 0000 0008 3109 742, στο όνομα ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΝΕΥΜ. ΚΕΝΤΡΟ.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, δημιουργικότητα. Ο νέος χρόνος να εκπληρώσει τους στόχους και τις προσδοκίες σας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       O Γεν. Γραμματέας

Κλεάνθης Δ. Κορομηλάς                    Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής»

ΠΗΓΗ: lesvosnews.net

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης