Έκκληση για περαιτέρω βοήθεια στην Αϊτή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 17:20
Έκκληση για περαιτέρω βοήθεια στην Αϊτή
Μια νοσοκομειακή υποδομή με εκπαιδευμένο προσωπικό θέλουν να «αφήσουν» πίσω τους, στην Αϊτή, οι Γιατροί του Κόσμου που βρέθηκαν στο πολύπαθο νησί της Καραϊβικής.

Γι’ αυτό απηύθυναν έκκληση στη γενναιοδωρία των Ελλήνων πολιτών, ώστε να βοηθήσουν για την παράταση της παρουσίας τους εκεί για το επόμενο εξάμηνο, που έχει κόστος περίπου 20.000 μηνιαίως.

Οι Γιατροί του Κόσμου έστησαν ένα Κέντρο Υγείας που παρέχει φροντίδα σε 200-300 ασθενείς την ημέρα, ένα υπαίθριο νοσοκομείο από 15 σκηνές με 45 κρεββάτια, με ένα ανθρώπινο δυναμικό που αποτελείται από δώδεκα γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με δύο νοσηλεύτριες και δύο διοικητικούς.

Το 70% των ασθενών του ελληνικού καταυλισμού Υγείας, όπως εξήγησε η γιατρός και επικεφαλής της αποστολής, Ηρώ Βαρσάμη, είναι παιδιά με μολυσμένα τραύματα, γαστρεντερικά προβλήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η ανθρωπιστική οργάνωση παρουσίασε τον απολογισμό τού συνολικού κόστους τής πρώτης αποστολής στην Αϊτή, το οποίο ανήλθε σε 128.000 ευρώ, για να εκφρασθεί ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους Έλληνες πολίτες που συνέβαλαν με την οικονομική τους ενίσχυση στο έργο, και δικαιούνται την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων που εμπιστεύτηκαν, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της οργάνωσης Νικήτας Κανάκης.

Από αυτά, 57.500 ευρώ διατέθηκαν για τα έξοδα της αποστολής (εισιτήρια, φάρμακα, διοικητική υποστήριξη κ.λπ.), ενώ 71.000 ευρώ, όπως έχει αποτιμηθεί από δωρεές σε είδος, αφορούν σε 20 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού που έχει ήδη αποσταλεί, αξίας 56.000 ευρώ, και 12 τόνους τροφίμων που θα αποσταλούν, αξίας 15.000.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 18:33