Παρά τις προσπάθειες που έγιναν πριν από περίπου δύο μήνες ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για μία οικογένεια στα Μέγαρα που ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι, δεν συμπληρώθηκε το απαιτούμενο ποσό των 3.000 ευρώ για την επισκευή του, καθώς μαζεύτηκαν μόλις 1.200 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια κατοικεί, όπως προαναφέρθηκε, σε ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς νερό. Επίσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που λάβαμε, υπάρχουν σημεία στους εσωτερικούς χώρους όπου εξέχουν σίδερα από τους τοίχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως μας είπε η γειτόνισσα της οικογένειας, στο σπίτι μένουν η 20χρονη κόρη, ένα κορίτσι που δουλεύει για ένα πενιχρό εισόδημα, το οποίο αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων, καθώς και η 36 ετών κόρη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Ο πατέρας, ο κ. Νίκος, λαμβάνει ένα επίδομα, το οποίο όμως ενδέχεται να κοπεί, και η οικογένεια κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα, μας ενημέρωσε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Η ίδια επίσης προσθέτει πως ο δήμος της περιοχής δεν έχει προσφέρει κάποια βοήθεια, ενώ ανέφερε ακόμα: «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Το σπίτι είναι έτοιμο να καταρρεύσει και υπάρχει παιδί με ειδικές ανάγκες. Ούτε νερό δεν υπάρχει και οι άνθρωποι ζούνε με μπιτόνια που τα γεμίζουν από το νεκροταφείο των Μεγάρων». 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει την οικογένεια στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR9201713430006343101653559, στο όνομα Ευσταθία Λ.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης