Έκκληση προς το υπουργείο Παδείας κάνει ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης για τα φαινόμενα υποσιτισμού σε μαθητές των σχολείων του δήμου, μέσω επιστολής του αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη προς την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Παρατίθεται η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής ερώτησης από συνάδελφό σας βουλευτή, που αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου κρουσμάτων υποσιτισμού μαθητών με την χορήγηση μικρογευμάτων σε σχολεία της Αττικής.

Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι δυστυχώς και στο Δήμο μας, έχουν ήδη καταγραφεί παρόμοια φαινόμενα με αποκορύφωμα το συμβάν πρόσφατης λιποθυμίας μαθητή, που έλαβε πανελλήνια διάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος μας, στις Σχολικές του Μονάδες, κυρίως στον αστικό του ιστό, φιλοξενεί χιλιάδες παιδιά, οικογενειών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, που έχουν πληγεί εντόνως από την παρατεταμένη κρίση που βασανίζει την ελληνική κοινωνία. Αποτέλεσμα αυτής είναι η υστέρηση σε πολλές περιπτώσεις και της στοιχειώδους καθημερινής τους διατροφής.

Από τη συνεργασία που έχουμε ως Δημοτική Αρχή, με τις Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της περιοχής μας, διαπιστώνεται μια βαθιά ανησυχία όλων, για εντονότερη παρουσία τέτοιων φαινομένων στο άμεσο μέλλον.
Για το λόγο αυτό θα θέλαμε ο Δήμος μας, να συμπεριληφθεί άμεσα, στο εν λόγω Πρόγραμμα ή όποιο άλλο προετοιμάζεται προς αυτή την κατεύθυνση (Παιδική Φτώχεια κλπ), ώστε να απαλειφθούν τέτοιου είδους λυπηρά φαινόμενα που θίγουν την αξιοπρέπεια των πολιτών, αλλά και της χώρας.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης