Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών στο Ηράκλειο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 02:24
Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη μητέρα τεσσάρων παιδιών στο Ηράκλειο
Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί της Πέμπτης το σπίτι της άνεργης 47χρονης Ηρακλειώτισσας κυρίας Κυριακής, η οποία μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα παιδιά της. «Χρωστάω στην ΔΕΗ 8.000 ευρώ τα τελευταία 6 χρόνια. Πριν από 14 μήνες έμεινα άνεργη και ζούμε από τα τρόφιμα που μου δίνει το ΚΑΠΗ Φορτέτσας και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μετά τον χωρισμό από τον άνδρα μου βρέθηκα εγκλωβισμένη σε μια τραγική κατάσταση» λέει η ίδια στο ekriti.

Εξαντλεί την αυστηρότητά της η Πολεδομία Ηρακλείου - «Μόνο αν πεθάνει ο μηχανικός σας θα στείλουμε δικό μας» ήταν η απάντησή τους.

Οπως εξηγεί η κυρία Κυριακή «Το ρεύμα που έχουμε στο σπίτι είναι εργοταξιακό και δεν μπορώ να το γυρίσω σε οικιακό για να πάρω τις μειώσεις... γιατί ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια έχει εξαφανιστεί και η Πολεοδομία δεν μπορεί να στείλει καινούργιο να κάνει την αλλαγή.

Όπως μου είπαν γίνεται μόνο αν πεθάνει ο πρώτος μηχανικός. Αποτέλεσμα να μην μπορώ να βρω λύση, ούτε και με τον διευθυντή της ΔΕΗ ο οποίος σε συνάντηση που είχαμε έδειξε αδιάφορη έως ειρωνική στάση γι' αυτά που περνάω», εξιστορεί την περιπέτεια της με δάκρυα στα μάτια η μητέρα των 4 παιδιών.

«Θέλω βοήθεια, δεν ξέρω τι να κάνω έρχονται γιορτές και δεν θα έχω ρεύμα για τα παιδιά μου. Μαχαιριά στην ψυχή μου είναι αυτή η διακοπή. Τι θα πω στα παιδιά…. Τι θα πω» διερωτάται.

Και εύχεται να βρεθεί κάποιος να τους βοηθήσει. «Δεν αρνήθηκα ποτέ το χρέος μου, απλά δεν έχω λύση ούτε χρήματα. Μακάρι να μην βρεθεί κανείς στην θέση μου…» είπε τέλος η γυναίκα που αυτή και τα παιδιά της θα περάσουν στο "σκοτάδι" τα Χριστούγεννα.

Πηγή: ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 02:24