Τη «λύπη τους και την απορία τους» για τη χθεσινή ανακοίνωση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν τομεαρχή Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

«Oι πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τη λύπη και την απορία τους για τη δήλωση του κ. Θ. Φορτσάκη, με την οποία παρομοιάζεται το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας με τη χούντα του παρελθόντος. Στη μεταπολιτευτική περίοδο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επανειλημμένα προσκληθεί, παραστεί ή δώσει ομιλία η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για την Πατρίδα μας απαιτείται εθνική ενότητα και εξωστρέφεια. Tο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια αυτή αναμένει αντίστοιχη στήριξη από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλα τα μέλη της με αυξημένο αίσθημα ευθύνης» προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Φορτσάκης φέρεται να είπε ότι «μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών. Η υποβάθμιση του πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του».

Διαβάστε επίσης: «Ευθύνες στις πρυτανικές αρχές για την κατάληψη της Νομικής», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 16:57

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης