Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Στη Βουλή έφτασε η πορεία που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρούνται και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί εδώ και 10 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video: Η πορεία κατά του νόμου Γαβρόγλου έφτασε στη Βουλή

Φωτογραφίες από την πορεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video από το συλλαλητήριο:

Οι φοιτητές δείχνουν την αντίθεση τους στον νόμο Γαβρόγλου και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια.

Επίσης οι φοιτητές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στο θέμα των αναπληρωτών καθηγητών που ζητούν τον μόνιμο διορισμό τους από το υπουργείο Παιδείας.



Οι εκπαιδευτικοί που έχουν εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων έως το τέλος Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα διεκδικούν:

  • Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. Διορισμό , όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Καταγγέλουν το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης και ζητούν κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ και του νόμου Γαβρόγλου στα ΑΕΙ.
  • Κατάργηση του πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας για ενιαία πτυχία με ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης