Εκπαιδεύοντας… τους μαθητές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 14:52
Εκπαιδεύοντας… τους μαθητές
Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ρέντη ξεκίνησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Τα προγράμματα είναι χωρισμένα ανάλογα με την ηλικιακή δυνατότητα των παιδιών. Συγκεκριμένα για την Α`, Β` και Γ` Δημοτικού το πρόγραμμα έχει τίτλο «Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη μας». Η επίσκεψη διαρκεί δύο ώρες και τα παιδιά, έπειτα από μια πρώτη γνωριμία τους με τον χώρο της βιβλιοθήκης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση που ξεκίνησε εδώ και λίγους μήνες στη Νίκαια. Παράλληλα, θα απασχοληθούν -με τη βοήθεια του προσωπικού- με επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ`, Ε` και ΣΤ` Δημοτικού και έχει τίτλο «Εγώ και Εσύ εδώ κι εκεί- Γνωρίζω τους Πολιτισμούς». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τους πολιτισμούς και θα γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται και από διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, κολάζ, δραματοποίηση, ζωγραφική, που θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αναζητούν τη γνώση και να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας.

Το τρίτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε παιδιά Δ`, Ε` και ΣΤ` Δημοτικού και έχει τίτλο «Ταξιδεύω στην πόλη μου». Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται όχι μόνο στη γνώση της τοπικής ιστορίας της πόλης, αλλά προσπαθεί -μέσα από τις δραστηριότητες που προτείνει- να συνδέσει τα παιδιά συναισθηματικά με την πόλη τους. Τα παιδιά παρατηρούν, ζωγραφίζουν, γράφουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, «Με τόσο δημιουργικές και αξιέπαινες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη μέσα από τα προγράμματα αυτά φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στα παιδιά την ιδέα της ομαδικότητας και της συνεργασίας, βοηθώντας τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, περνώντας ένα όμορφο δίωρο στον χώρο της Βιβλιοθήκης».

Τα προγράμματα της Βιβλιοθήκης θα παρακολουθήσουν φέτος 19 δημοτικά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, θα συμμετάσχουν συνολικά 1.261 μαθητές, ενώ τον επόμενο Οκτώβριο θα εφαρμοστούν τα προγράμματα αυτά και στα δημοτικά σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15).

Για δηλώσεις συμμετοχής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210 4936680.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, 15:51