Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, στις 07.10, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην πλαϊνή είσοδο και εντός μεταλλικού αντικειμένου.
Τι συνέβη
O γ.γ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το ύποπτο μεταλλικό αντικείμενο το εντόπισε ο νεωκόρος, ο οποίος αρχικά υπέθεσε ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό. Εν συνεχεία, ωστόσο, αποφάσισε να το μεταφέρει στο κοντινό παρτέρι και κάλεσε την αστυνομία.
Έπειτα από την κλήση μετέβη στο σημείο αστυνομικός με περιπολικό και μαζί με τον νεωκόρο του ιερού ναού πλησίασε το αντικείμενο.

Ήταν τότε που ο μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για έναν δυνατό κρότο και μια έντονη λάμψη. 
Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Προανάκριση διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας έχουν σπεύσει επί τόπου και διεξάγουν έρευνα για τη συλλογή στοιχείων. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται επίσης στο σημείο.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην αστυνομία, σε άλλη υπηρεσία ή σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. O μηχανισμός, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, αποτελείτο από εύφλεκτο υγρό, γκαζάκια, καλώδια και χρονοδιακόπτη.


Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου


Από την έκρηξη ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. 
Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι ένα χτύπημα χωρίς προειδοποίηση»

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα η χώρα δονείται από εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε πολυσύχναστα σημεία της Αττικής, και κάθε φορά αντιμετωπίζουμε ένα καινούργιο δυσάρεστο γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι αυτό. Ένα χτύπημα χωρίς προειδοποίηση. Ευτυχώς, έχουμε μόνο τραυματίες και δεν έχουμε θύματα, σε μία ώρα που θα μπορούσαμε να έχουμε νεκρούς» πρόσθεσε.

Φωτογραφίες από το σημείο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης