Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας δυνατός θόρυβος αναστάτωσε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης μία ήσυχη γειτονιά των Βορείων Προαστίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 21.30 σημειώθηκε μικρή έκρηξη στο σπίτι του, καταδικασμένου για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, Γιάννη Σμπώκου, επί της οδού Καραϊσκάκη 70, στην Κηφισιά.

Ο μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο της μονοκατοικίας, στον εξωτερικό μαντρότοιχο. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την ενέργεια, ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα από εκρηκτικό μηχανισμό, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πέρασαν έξω από την κατοικία και πέταξαν σε αυτή, πιθανώς, μασούρι δυναμίτη με βραδύκαστο φυτίλι. Στο σπίτι, την ώρα την έκρηξης, πιθανώς βρισκόταν η οικιακή βοηθός. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην πόρτα και έπεσαν μερικά κεραμίδια που ήταν πάνω από την είσοδο.

Στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Προανάκριση διενεργείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση

Το σημείο της έκρηξης

Τα ακίνητα του Σμπώκου

Πολυτελή κατοικία σε προνομιούχο περιοχή της Κηφισιάς που συνορεύει με σπίτια γνωστών Η βίλα στην Κηφισιάεπιχειρηματιών και άλλα ακίνητα σε Αττική και Κρήτη διαθέτει ο προφυλακισμένος Γιάννης Σμπώκος.

Στην οδό Καραϊσκάκη 70, στις παρυφές της Πεντέλης, βρίσκεται η οικία της οικογένειας των Γιάννη Σμπώκου και Κωνσταντίνας Νικολοπούλου. Πρόκειται για διώροφη κατασκευή, μέσα σε οικόπεδο-φιλέτο ιδιαίτερα υψηλής αξίας.

Στη φυλακή για τις μίζες

Ο Σμπώκος με χειροπέδες στο ΕφετείοΗ αυλαία της πολύκροτης δίκης για τις μίζες έπεσε στις 7 Οκτωβρίου 2013. Μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος. Ο πρώην γ.γ. εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ έχει και άλλες δικαστικές εκκρεμότητες σε υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Επίσης, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για τη μίζα των 500.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Ερμής, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση αναίρεσης με την οποία ζητούσε την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

Με το ίδιο βούλευμα, το οποίο πλέον είναι αμετάκλητο, παραπέμπονται σε δίκη εκτός από τον Γιάννη Σμπώκο οι Αντώνης Κάντας, Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης. Ο Γιάννης Σμπώκος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας, ενώ ο Αντώνης Κάντας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της δωροδοκίας.

Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες Άκη-Σμπώκου στο zougla.gr

Στο φως έφεραν οι εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» όλους τους συγκλονιστικούς διαλόγους μεταξύ του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννη Σμπώκου.

Οι δύο βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αναφέρονται συγκεκριμένα σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους αλλά και ισχυρά πολιτικά πρόσωπα εντός και εκτός Ελλάδας!

To υλικό που βρίσκεται στα χέρια της «Ζούγκλας» περιλαμβάνει διαλόγους, φρασεολογία, που δύσκολα μπορεί να αφήσει την παραμικρή αμφιβολία για το παραμάγαζο που επί χρόνια είχε στηθεί μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο κατά ένα δις ευρώ.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε όλες τους διαλόγους-φωτιά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης