Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:46 στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στην οδό Σωκράτους 48, στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Μέσα στο κτίριο, την ώρα της έκρηξης, παρέμεινε ένα ηλικιωμένος ένοικος, ο οποίος είναι κλινήρης και δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Με την βοήθεια των αστυνομικών οδηγήθηκε στο πίσω μπαλκόνι του κτίριου προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν έχει τραυματιστεί.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεσαίος ισχύος, τοποθετημένος μέσα σε κουτί παπουτσιών, το οποίο με τη σειρά του ήταν κρυμμένο μέσα σε σακούλα, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, στον 5ο όροφο του κτιρίου.

Οι υλικές ζημιές στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» είναι μεγάλες, ενώ έσπασαν τζάμια και σε διπλανά κτίρια.

 
 Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον χώρο

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 8:25, ο οποίος προειδοποιούσε ότι σε 25 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο σημείο.

Ο άγνωστος είπε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ζήτησε να εκκενωθεί η οδός Σωκράτους και το ξενοδοχείο La Mirage, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα γραφεία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκκενώθηκαν πράγματι τόσο το ξενοδοχείο όσο και τα διπλανά κτίρια, προτού εκραγεί ο μηχανισμός.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ερευνούν τον χώρο, ενώ η οδός Σωκράτους είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Όπως αναφέρουν περίοικοι, η εξωτερική πόρτα του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης, παραμένει κλειδωμένη όλη τη νύχτα και ανοίγει στις 6:30 το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης