Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 13:26 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, με έναν ελαφρύ τραυματισμό και μεγάλες υλικές ζημιές.

Ένας δικαστικός επιμελητής, περίπου 60 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά από τα θραύσματα. Αρχικά μεταφέρθηκε με δικό του μέσο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ «Πύλη Αξιού», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αγ.Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την έκρηξη, μία πληροφορία για ύπαρξη και δεύτερης βόμβας στο κτίριο κινητοποίησε την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Η περιοχή γύρω από τα δικαστήρια παραμένει αποκλεισμένη, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 12:51 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στις 12:56 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στην Αθήνα, όπου άγνωστος ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε σακούλα σκουπιδιών στις ανδρικές τουαλέτες, που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 Το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου έγινε η έκρηξη της βόμβας

Ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθούν τα δικαστήρια αλλά και τα απέναντι κτίρια και έδωσε ακριβείς οδηγίες για τον αποκλεισμό της περιοχής. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν πρόλαβε να βγάλει όλο τον κόσμο έξω, καθώς υπήρχαν πολίτες που θεώρησαν ότι πρόκειται για φάρσα και άργησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο. Τη στιγμή, δηλαδή, της έκρηξης βρισκόταν κόσμος μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σκηνές πανικού λίγο μετά την έκρηξη

Εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού, με τους πολίτες να τρέχουν έντρομοι να βγουν έξω από το κτίριο και τους αστυνομικούς να δίνουν οδηγίες. Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, ένα σύννεφο σκόνης και άσπρου καπνού κάλυψαν τον ουρανό πάνω από την οροφή του κτιρίου. Οι υλικές ζημιές από την έκρηξη της βόμβας είναι σημαντικές.

Στο Δικαστικό Μέγαρο μετέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Μανώλη Λαμτζίδη.

Η έκρηξη της βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έγινε μέρα μεσημέρι, την ώρα που τα δικαστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο, λίγες μόλις ώρες μετά το «χτύπημα» έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και την ώρα μάλιστα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στη χώρα μας, εξαιτίας της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Η Αστυνομία συνδέει τις δύο επιθέσεις σε Κορυδαλλό και Θεσσαλονίκη, καθώς τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ήταν παρόμοια.

Διαβάστε επίσης:

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς «βλέπουν» πίσω από την έκρηξη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010, 22:07.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης