Κρυμμένες μέσα σε ψυγεία και αποθήκες εργοστασίου τυποποίησης και διαλογής φρούτων στη Νάουσα, ήταν για δύο ώρες ανασφάλιστες εργάτριες, προκειμένου να μην τις εντοπίσουν οι επιθεωρητές εργασίας και χάσουν τη δουλειά τους!

Το απίστευτο περιστατικό, αποκαλύφθηκε όταν οι υπόλοιπες γυναίκες που εργάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, είπαν στους επιθεωρητές «βγάλτε τώρα τις εργάτριες από τα ψυγεία, γιατί θα πεθάνουν!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στη zougla.gr ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας Θανάσης Τσίτσης, ο οποίος ήταν παρών στον έλεγχο, αφού έψαξαν σε δύο ψυγεία-θαλάμους και δεν βρήκαν τις γυναίκες, έφυγαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίτσης πήρε τηλέφωνο τον εργοστασιάρχη, για τον οποίο έχουν γίνει καταγγελίες και στο παρελθόν ότι έχει ανασφάλιστους υπαλλήλους και του απηύθυνε έκκληση να «απελευθερώσει» τις γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Νάουσα. Πρόκειται για μια περιοχή, όπου η ανεργία “καλπάζει” και οι εργάτες δουλεύουν κατά κόρον ανασφάλιστοι και σε συνθήκες Μεσαίωνα.

Η καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Βέροιας, η οποία παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

(Πρώτη καταχώρηση: 5 Φεβρουαρίου 2009, 10:02)  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης