Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το Σάββατο ένας άνδρας 25 ετών από το Καρπενήσι, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες που είχαν για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (SKANK), παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στη μονοκατοικία στην οποία διέμενε στο Καρπενήσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– πέντε δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα σε τέσσερις γλάστρες, όλα σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,80 έως 100 εκ. περίπου
– ένα πρόχειρο μπλοκ σημειώσεων που περιείχε οδηγίες για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης
– έξι μπουκάλια με υγρό λίπασμα, για την ανάπτυξη των φυτών
– ένα σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενο από: δύο λαμπτήρες φωτισμού, έναν υψηλής και έναν χαμηλής ηλεκτροδυναμικής ισχύος, δύο θερμόμετρα και έναν ανεμιστήρα, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού και αερισμού των φυτών.

Στη συνέχεια, ο νεαρός οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Καρπενησίου (Κ.Τ.Ε.Λ.), από όπου παρέλαβε δέμα που του είχε στείλει άγνωστο άτομο από την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δέμα περιείχε μια ηλεκτρονική παιγνιομηχανή (playstation), μέσα στην οποία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους περίπου 15 γραμμαρίων.

Η προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου συνεχίζεται, ενώ αναζητείται ο άγνωστος αποστολέας των ναρκωτικών ουσιών.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης