Ανήσυχος για την πορεία του εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου, σκληρού lockdown και κλεισίματος των σχολείων.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι από τα μέσα του Δεκεμβρίου μέχρι τις 25 Ιανουαρίου η πορεία μετάδοσης του ιού ήταν καθοδική και αργή, αλλά έκτοτε καταγράφεται ανοδική πορεία, έστω και με αργούς ρυθμούς. «Δηλαδή δύο βδομάδες μετά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11, διότι το λιανεμπόριο προστέθηκε στις 18» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το αν ήταν πρώιμο το άνοιγμα των γυμνασίων, απάντησε ότι κάτι τέτοιο «θα φανεί» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ σκληρά διλήμματα, αν δηλαδή θα έχουμε ανοιχτούς κάποιους οικονομικούς κλάδους ώστε να υπάρχουν εισοδήματα και τηλεκπαίδευση ή το ανάποδο και δυστυχώς με την καθυστέρηση που έχουμε στους εμβολιασμούς και την αύξηση της μεταδοτικότητας των νέων στελεχών δεν πηγαίνουμε σε μια κατάσταση που γρήγορα θα μας απαλλάξει από τις δυσκολίες που βιώνουμε καθημερινά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την προσωπική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι του χορηγήθηκε κολχικίνη και ότι είχε σχετικά ελαφριά συμπτώματα, όπως μυϊκούς πόνους και κόπωση. «Θα κάνω τεστ αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι αρνητικό γιατί πολλές φορές βλέπουμε σε ανθρώπους που έχουν περάσει Covid το τεστ να κάνει πολύ καιρό για να αρνητικοποιηθεί, ενώ οι ίδιοι δεν μεταδίδουν από τη δέκατη μέρα και μετά. Βέβαια με μάσκα και όλα τα απαραίτητα μέτρα θα κυκλοφορήσω» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης